Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου προστατεύουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού, ενώ απαιτούν μικρή δαπάνη και ελάχιστη φροντίδα.
Επίσης τα φυτά εσωτερικού χώρου λειτουργούν ως συστήματα καθαρισμού και ανανέωσης του αέρα, αφού απελευθερώνουν οξυγόνο και δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα. 
Επίσης εκπέμπουν θετική ενέργεια για όσους είναι λάτρεις του Feng Shui.
Για όμορφα υγιή φυτά ακολουθείστε τις εξής συμβουλές είναι πολύ εύκολες. !!!!


  • Αφαιρείτε τακτικά τα ώριμα άνθη, τα νεκρά και τα κίτρινα φύλλα. 
  • Κρατήστε μακριά τα έντομα, ψεκάζοντάς τα με διάλυμα σαπουνόνερου που θα φτιάξετε μόνοι σας, διαλύοντας 20 γραμμάρια πράσινο σαπούνι σε ένα λίτρο νερού και προσθέτοντας μία κουταλιά καθαρό οινόπνευμα, για να μην αφρίζει. 
  • Ψεκάστε τακτικά τα φύλλα τους με λίγο αποσταγμένο νερό.Κάθε φυτό έχει τις δικές του ιδιοτροπίες όσον αφορά το πότισμα. Ποτίζουμε το χώμα της γλάστρας, μέχρι να τρέξει λίγο νερό από τις τρύπες της, και ελέγχουμε ότι το χώμα είναι βρεγμένο για να βεβαιωθούμε ότι το φυτό έχει ξεδιψάσει.

Εάν το έχετε παρακάνει πως θα το καταλάβετε; 

Γκρι κηλίδες στα φύλλα, κιτρινισμένες ή καφετιές άκρες, νέα φύλλα που μαραίνονται και ή πέφτουν μαζί με τα παλιά είναι ενδεικτικά σημάδια υπερ-ποτίσματος. Γενικά, καλό είναι να θυμάστε ότι τον χειμώνα όλα τα φυτά, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, χρειάζονται λιγότερο νερό.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται φως, δεν αγαπούν όμως την άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.

Ο ιδανικός φωτισμός είναι οι ακτίνες του ήλιου που «φιλτράρονται» από μια λευκή κουρτίνα πριν περάσουν στο δωμάτιο. 
Σημεία που πρέπει επίσης να αποφεύγονται είναι αυτά που εκτίθενται εύκολα σε ρεύματα αέρα όταν, για παράδειγμα, αερίζετε το σπίτι (π.χ. διάδρομοι) και όσα βρίσκονται κοντά σε εστίες θερμότητας –καλοριφέρ, ηλεκτρική κουζίνα, τζάκι, air condition κλπ. Η θερμοκρασία του δωματίου που τα φιλοξενεί πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερή.

 Τα σημεία δίπλα στα παράθυρα, η θερμοκρασία των οποίων είναι η πλέον ευμετάβλητη όλου του σπιτιού, δεν είναι καλή ιδέα.
  
Μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου